10:00 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εντός της εβδομάδας η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Ξεκινά μέσα στην εβδομάδα η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων επιδότησης για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανήγγειλε αύξηση του προϋπολογισμού για την επιδότηση αγοράς ποδηλάτων τα οποία συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά σήμερα, μέχρι το βράδυ της Τρίτης και ύστερα από οκτώ ημέρες συνεχούς λειτουργίας της πλατφόρμας, είχαν υποβληθεί 3.698 αιτήσεις, με συνολική απορρόφηση 3,3 εκατομμύρια ευρώ (ποσοστό 7,2% των διαθέσιμων πόρων για το 2020).

Ενώ ο τζίρος της αγοράς στο διάστημα αυτό έχει διαμορφωθεί σε 23,2 εκατ. ευρώ.

Από τις αιτήσεις αυτές, οι 2.896 αφορούν ηλεκτρικά ποδήλατα, οι 513 δίκυκλα και τρίκυκλα, οι 266 ΙΧ επιβατικά, οι 20 επαγγελματικά βαν και οι δύο ταξί.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, έχουν κατατεθεί 102 αιτήσεις για επιδότηση εγκατάστασης φορτιστή.

«Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν το ισχυρό ενδιαφέρον για τη δράση που αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους εταιρικούς στόλους για τους οποίους έχουν θεσπιστεί ισχυρά φορολογικά κίνητρα και μέσω του Νόμου 4710/2020 για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης» τονίζεται στην  ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Tags:
Υπουργείο Περιβάλλοντος, αυτοκίνητα, ηλεκτροκίνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK