12:38 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στις πέντε ανήλθαν οι κοινοπραξίες που κατέθεσαν προσφορές στον διαγωνισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις νέες ταυτότητες.

Με τις προσφορές από πέντε κοινοπραξίες έληξε η προθεσμία υποβολής φακέλων συμμετοχής στον μειοδοτικό διαγωνισμό για τη δημιουργία νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) για την εκτύπωση-προσωποποίηση εντύπων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του νέου δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας Ελλήνων Πολιτών ή Κάρτας Πολίτη που θα χρησιμοποιεί τον ενιαίο προσωπικό αριθμό.

Η νέα ταυτότητα θα μοιάζει με πιστωτική κάρτα η οποία θα έχει υποδομή που θα μπορεί με έναν reader να κάνει μια σειρά από δουλειές ενώ θα υπάρχει και υποδομή να έχει κανείς την ταυτότητα στο κινητό του μέσω εφαρμογής, όπως έχει πει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι νέες ταυτότητες-κάρτες πολίτη καθώς και τα άλλα έγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες-κάρτες πολίτη θα είναι μορφότυπου ID-1 (διαστάσεων πιστωτικής κάρτας) και θα περιλαμβάνουν φυσικά και ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, όπως αναφέρει ο σχετικός Ευρωπαϊκός Κανονισμός.

Tags:
εταιρείες, εταιρεία, εταιρία, διαγωνιζόμενοι, διαγωνισμός, νέες ταυτότητες, ταυτότητα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK