12:12 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ε-pass για όλα τα διόδια από Νοέμβριο με ίδια χρέωση καθιερώνεται από τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της ψηφιακής ενοποίησης που ετοιμάζεται.

Από τον Νοέμβριο, καθιερώνεται ένα ενιαίο e-pass στα διόδια όλων των οδικών αξόνων της χώρας.

Έτσι, οι οδηγοί θα μπορούν να ταξιδεύουν σε όλους τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους μόνο με έναν πομποδέκτη, ένα ενοποιημένο e-pass, όποιο δίκτυο κι αν χρησιμοποιήσουν.

Εδώ και λίγες ημέρες και η Εγνατία Οδός διαθέτει τον δικό της πομποδέκτη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ μάλιστα, ήταν και ο τελευταίος από τους παραχωρησιούχους που δεν είχε ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να τον προμηθευτεί χωρίς κόστος και να τον «φορτίζει», δηλαδή να πληρώνει και να μπορεί να διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων χωρίς να υπάρχει ανάγκη να σταματήσει στον εισπράκτορα.

Οι πομποδέκτες θα συνδέονται και με τις οκτώ παραχωρήσεις και οι οδηγοί θα μπορούν ελεύθερα να διασχίζουν τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους συνολικού μήκους 2.200 χιλιομέτρων χωρίς καθυστερήσεις.

Εντυπωσιακό είναι πως μόνο Περίπου το 25% των οδηγών που χρησιμοποιούν τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους διαθέτουν πομποδέκτη, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί με την έναρξη της διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών διοδίων.

Tags:
τιμές, τιμή, αυτοκίνητα, αυτοκίνητο, οδηγός, οδηγοί, εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, Εγνατία Οδός, εθνική οδός, Αττική Οδός, καταναλωτές, ψηφιοποίηση, Διόδια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK