16:10 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Συγκεκριμένες προδιαγραφές πρέπει να συντρέχουν, σύμφωνα με τον ΙΣΑ με βάση οδηγίες που εκδόθηκαν την Παρασκευή (04/09), ώστε κάποιοι να λάβουν πιστοποιητικό για απαλλαγή από τη χρήση μάσκας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εξέδωσε, την Παρασκευή (04/09), οδηγίες σχετικά με τη χορήγηση πιστοποιητικού για απαλλαγή από τη χρήση μάσκας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας

Τα νοσήματα βάσει των οποίων ένας ασθενής δικαιούται για αμιγώς επιτακτικούς λόγους να απαλλαχθεί από τη χρήση μάσκας, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, είναι συγκεκριμένα.

Αναλυτικότερα, εξαιρούνται:

  • Τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.
  • Τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο ΙΣΑ προειδοποιεί:

«Είμαστε βέβαιοι ότι ως ιατρικό σώμα θα επιδείξετε τη δέουσα προσοχή, σύνεση, αλλά και φειδώ, τιμώντας το ιατρικό λειτούργημα. Οφείλετε να χορηγήσετε τέτοια βεβαίωση μόνο εφόσον η σχετική επιστημονική κρίση ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς σας, όπως ο Νόμος/Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας (αρ. 5 του Ν. 3418/2005) επιτάσσει και, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση, ότι η κρίση αυτή στηρίζεται σε σαφή και αδιαμφισβήτητα επιστημονικά/ιατρικά δεδομένα».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κορονοϊός, πανδημία, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK