13:12 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ για ουσία που μπορεί να περιέχεται σε προϊόν το οποίο δεν αποκλείεται να κυκλοφορεί και στην Ελλάδα ως συμπλήρωμα διατροφής.

Επικίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή μπορεί να αποβεί το προϊόν RIDER caps 560mg, που βρέθηκε να περιέχει την δραστική φαρμακευτική ουσία TADALAFIL χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανση, όπως προειδοποιεί ο ΕΟΦ

Η χρήση της συγκεκριμένης δραστικής ουσίας δεν είναι επιτρεπτή σε συμπληρώματα διατροφής, όπως επισημαίνεται, ενώ το προϊόν διακινείται από την εταιρεία Grow UP Ltd, Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τις αρχές του οποίου η αναγραφόμενη διεύθυνση στην επισήμανση του προϊόντος είναι εικονική.

Δεν αποκλείεται η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής.

Συνιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, αναφέρει ο οργανισμός.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ουγγαρίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής συνδρομής και συνεργασίας (AAC-FF).

Tags:
διατροφή, καταναλωτές, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK