10:57 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Οκτώβριος έχει φτάσει, οπότε σημαίνει και την αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν μια ώρα πίσω.

Οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μια ώρα πίσω αυτόν τον μήνα και έτσι θα τεθεί σε ισχύ εκ νέου η χειμερινή ώρα

Τι ισχύει με την αλλαγή ώρας 2020

Η Ελλάδα εφαρμόζει την εναλλαγή ώρας και ως εκ τούτου, τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μια ώρα πίσω για να τεθεί σε ισχύ η χειμερινή, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Μαρτίου 2021.

Πότε αλλάζει η ώρα

Η χειμερινή ώρα τίθεται σε εφαρμογή πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, ενώ η θερινή ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου με σκοπό την αξιοποίηση του περισσότερου φωτός, μιας και η ημέρα διαρκεί περισσότερο.

Ωστόσο, το μέτρο της εναλλαγής χειμερινής και θερινής ώρας, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταργείται στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. από το 2021.

Συγκεκριμένα, όσα κράτη-μέλη θέλουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα, τότε η τελευταία φορά που θα κάνουν την παραδοσιακή αλλαγή θα είναι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

Ακόμα, γίνεται σαφές στη σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι:

«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμούν, επίσης, οι χώρες της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντονίσουν τις αποφάσεις τους έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι η μόνιμη υιοθέτηση της θερινής ώρας από κάποιες χώρες και της χειμερινής από άλλες δεν θα διαταράξει την εσωτερική αγορά».

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν έχει ανακοινώσει ποια μορφή ώρας (χειμερινή ή θερινή) θα επιλέξει από το 2021.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χειμερινή ώρα, αλλαγή ώρας, θερινή ώρα, ώρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK