02:40 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από τις 4 Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας.

Σε ισχύ τίθεται από τις 4 Νοεμβρίου η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με άλλα λόγια, ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν μόνο πομποδέκτη (ενιαίο e-pass) κατά τη διέλευσή του από όλους τους αυτοκινητοδρόμους: Αττική Οδός, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Εγνατία Οδός, Γέφυρα, Ολυμπία Οδός και Μορέα.

«Ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους και αφορούσε στη διευκόλυνσή τους και τη μείωση καθυστερήσεων, αντιμετωπίζεται οριστικά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών» είπε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Παράλληλα το ενιαίο e-pass σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη αποτέλεσε «προτεραιότητα» καθώς πρόκειται για ένα μέτρο που «σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο, να μη χρειάζεται, δηλαδή ο οδηγός να αλλάζει 3-4 πομποδέκτες για την ίδια διαδρομή».

Tags:
αυτοκινητόδρομος, αυτοκινητόδρομοι, ηλεκτρονικές συναλλαγές, Διόδια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK