18:00 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον «ύποπτο ρόλο του προέδρου της ΟΣΜΕ» καταγγέλλουν ΟΑΣΑ και ΟΣΥ σχετικά με την 24ωρη απεργία στα λεωφορεία που προαναγγέλθηκε για την Πέμπτη.

Σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ με δελτίο Τύπου αφήνουν έκθετη την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας στις συγκοινωνίες της Αθήνας την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, τα σωματεία καταγγέλλουν παράλληλα την ΟΣΜΕ για την προκήρυξη, κάνοντας λόγο για «ύποπτο ρόλο του προέδρου της» ο οποίος «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που εκπροσωπεί (ΚΤΕΛ) και όχι των εργαζόμενων».

​Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενο κείμενο: «Η συγκεκριμένη ομοσπονδία πάντως, μέλη της οποίας είναι κυρίως σωματεία εργαζομένων σε ΚΤΕΛ (αλλά και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ) δεν έχει αρμοδιότητα να προκηρύξει απεργία στο σύνολο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, με τις σχετικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν (αν ληφθούν) από τα αρμόδια σωματεία, ενώ ακόμα και στα ΚΤΕΛ, προκηρύξεις απεργιών από τη συγκεκριμένη ομοσπονδία συνήθως δεν οδηγούν σε διακοπή δρομολογίων».

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν τα εργατικά σωματεία, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο μεμονωμένοι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία χωρίς περαιτέρω ανακοίνωση.

Tags:
ΟΑΣΑ, τρένο, τρένα, ΗΣΑΠ, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ, λεωφορεία, λεωφορείο, Μετρό Αθήνας, Μετρό, μέσα μεταφοράς, μέσα μαζικής μεταφοράς, ΜΜΜ, 24ωρη απεργία, απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK