04:09 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τρίωρη στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα περισσότερα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ).

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (15/10), από τις 14:00 έως και τις 17:00, με τη ΣΤΑΣΥ να ζητά την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή.

Χαρακτηριστικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει το εξής:

«Οι εργαζόμενοι, με προσωπικό κόστος και θυσίες, προσπαθούν και παρέχουν ασφαλείς μεταφορές. Ωστόσο, πρέπει, επιτέλους, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή».

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ δεν θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΟΣΜΕ

Τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας την Πέμπτη (15/10).

Οι διοικήσεις των σωματείων, σε κοινή ανακοίνωσή τους, ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ και καταγγέλλουν, παράλληλα, την ΟΣΜΕ για την προκήρυξη, κάνοντας λόγο για «ύποπτο ρόλο του προέδρου της», ο οποίος «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που εκπροσωπεί (ΚΤΕΛ) και όχι των εργαζόμενων».

Στη σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, τονίζεται το εξής:

«Ο πρόεδρος της ΟΣΜΕ που "όψιμα" ασχολήθηκε με τα προβλήματα των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών, δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει τους καθ' ύλην αρμόδιους θεσμικούς φορείς, δηλαδή τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΟΣΥ και τα σωματεία τους, προτού προκηρύξει την απεργία αυτή. Καταγγέλλουμε τον "ύποπτο" ρόλο του προέδρου της ΟΣΜΕ, ο οποίος ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που εκπροσωπεί (ΚΤΕΛ) και όχι των εργαζομένων».

Η ΟΣΜΕ, μέλη της οποίας είναι τα σωματεία εργαζομένων σε ΚΤΕΛ καθώς και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, που ανακοίνωσε την 24ωρη απεργία, διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα ΚΤΕΛ, μετά την υπογραφή σύμβασης του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ.

Tags:
τραμ, ηλεκτρικός, Μετρό Αθήνας, Μετρό, μέσα μαζικής μεταφοράς, στάση εργασίας, απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK