04:03 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για αύριο, 15 Οκτωβρίου, συμμετέχει με στάση εργασίας και ο κλάδος της αεροναυτιλίας.

Μετ' εμποδίων αναμένεται να διεξαχθούν αύριο οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και των ολιγόωρων στάσεων εργασίας σωματείων που συμμετέχουν σε αυτήν.

Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

Πιο συγκεκριμένα, «χειρόφρενο» τραβούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, με την τρίωρη στάση εργασίας διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την αγορά αναλλακτικών, υλικών και αναλώσιμων για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την επίσπευση των προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί, τη διενέργεια τεστ κορονοϊού στους εργαζομένους όταν κρίνεται αναγκαίο.

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Αναφορικά με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας, επομένως δεν θα συμμετάσχουν.

Παρόλα αυτά, το δευτεροβάθμιο σωματείο τους, (ΟΣΜΕ - Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο και δεν αποκλείεται η μεμονωμένη συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία.

Πτήσεις

Στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και ο κλάδος της αεροναυτιλίας.

Επιπλέον οι ΕΕΕΚΕ (Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος), την ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ) και ΕΝΗΜΑΕΚ (Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας) προχωρούν και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι Ελεγκτές (ΕΕΕΚΕ) εξήγγειλαν 5ωρες στάσεις εργασίας για:

  • Κυριακή 18/10 από 13:30 έως 18:30 και
  • Δευτέρα 19/10 από 07:30 έως 12:30

Αντίστοιχα η ΟΣΥΠΑ προχωρεί την Κυριακή σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 15:30 έως 18:30, και την Δευτέρα επίσης σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 12:30 έως 15:30 τοπική, ενώ οι ηλεκτρονικοί (ΕΝΗΜΑΕΚ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία.

Tags:
τρόλεϊ, λεωφορεία, απεργία, τραμ, ΜΜΜ, Μετρό, ηλεκτρικός, πτήσεις, ΑΔΕΔΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK