05:07 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στην ανάκληση ζυμαρικών όπου η αναγραφή για την πιθανή παρουσία αυγού στο προϊόν έχει παραληφθεί προχώρησε ο ΕΦΕΤ σήμερα.

Ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση του προϊόντος Pappardelle de Cecco με ημ. λήξης: 14/09/2022.

Στην επισήμανση του συγκεκριμένου προϊόντος στα αγγλικά αναγράφεται η ένδειξη «may contain eggs and soy», ενώ στην αντίστοιχη ελληνική επισήμανση η οποία είναι τοποθετημένη με αυτοκόλλητη ετικέτα κοντά στο ξενόγλωσσο κείμενο αναγράφεται μόνο η ένδειξη «πιθανόν να περιέχει ίχνη σόγιας». 

Η αναγραφή για πιθανή παρουσία αυγού στο προϊόν έχει παραληφθεί και το προϊόν καθίσταται μη ασφαλές για την ομάδα ανθρώπων που εμφανίζει αλλεργία στο αυγό.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος καθώς και όλων των παρτίδων οι οποίες παρουσιάζουν την προαναφερθείσα ανακολουθία στην επισήμανση

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν και είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην το καταναλώσουν.

Tags:
προϊόντα, αυγά, μακαρόνια, ανάκληση, ΕΦΕΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK