19:06 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το μέτρο της θερινής και της χειμερινής ώρας φτάνει στο τέλος του, καθώς οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν ποια θα διατηρήσουν το 2021.

Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 04.00 τα ξημερώματα, έτσι ώστε να δείχνουν 03:00, καθώς σταματάει η ισχύς της θερινής ώρας και μπαίνουμε στη χειμερινή.

Οι αλλαγές ώρας θα τερματιστούν το 2021 μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οπότε οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν τη θερινή ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021.

Όσες χώρες επιλέξουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα τους μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από τα μέλη του ΕΚ με 410 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά και 51 αποχών.

Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν έχει ανακοινώσει ποια μορφή ώρας (χειμερινή ή θερινή) θα επιλέξει από το 2021.

Η ΕΕ ενοποίησε για πρώτη φορά τις ρυθμίσεις της καλοκαιρινής ώρας το 1980, προκειμένου να διασφαλίσει μια εναρμονισμένη προσέγγιση για την αλλαγή της ώρας εντός της ενιαίας αγοράς, καθώς μέχρι τότε οι εθνικές πρακτικές και τα χρονοδιαγράμματα της θερινής ώρας διέφεραν.

Η ισχύουσα οδηγία περί ρυθμίσεων θερινής ώρας απαιτεί οι χώρες της ΕΕ να αλλάζουν σε θερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και να επιστρέφουν στη χειμερινή την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Tags:
χειμερινή ώρα, θερινή ώρα, αλλαγή ώρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK