23:30 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Με τους Κέλτες να γιορτάζουν την ημέρα κατά την οποία οι νεκροί ανέβαιναν στον κόσμο των ζωντανών, το Halloween εορτάζεται κάθε 31η Οκτωβρίου.

Με το Halloween να φέρεται πως προέρχεται από το All Hallow Eve, την παραμονή των Αγίων Πάντων, η συγκεκριμένη γιορτή εορτάζεται με κάθε επισημότητα την 31η Οκτωβρίου σε διάφορες χώρες και ειδικά στις ΗΠΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να «κατακτά» και την Ελλάδα.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για μεταφορά της γιορτής του θεού του Κάτω Κόσμου, που λάτρευαν, μεταξύ άλλων, οι αρχαίοι Κέλτες, αφού όπως και στην περίπτωση του αρχαιοελληνικού μύθου της Περσεφόνης και οι Κέλτες γιόρταζαν τον ερχομό του χειμώνα και σύμφωνα με τις δοξασίες τους, τότε οι νεκροί ανέβαιναν στην επιφάνεια στον κόσμο μας, από τον κόσμο των νεκρών.

Το Halloween, aποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής Samhaim, αν και στη σύγχρονη μορφή της, δεν ασχολείται πια με τους νεκρούς και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές -συνήθως τρομακτικές- μεταμφιέσεις και γλυκίσματα. Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής.

Tags:
Halloween, εορτή, γιορτή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK