08:23 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1767)
0 0 0
Βρείτε μας

Κλειστά θα μείνουν τα μαγαζιά την Κυριακή 1η Νοεμβρίου που ξεκινούν οι εκπτώσεις. Έκτακτα μέτρα από το υπ. Ανάπτυξης λόγω της εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων.

Τα καταστήματα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά, παρά το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει ότι αυτή είναι μία από τις Κυριακές του χρόνου που θα ήταν ανοιχτά τις με αφορμή τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Η πανδημία του κορονοϊού και η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, ωστόσο, άλλαξαν τα σχέδια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με σχετική ανακοίνωση ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 'Α), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων του φθινοπώρου ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την 14η Νοεμβρίου.

Όσο για τους κανόνες που έχουν τεθεί, τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα, πέραν της αναγραφής της παλαιάς, να αναγράφουν και τη νέας τιμή των προϊόντων και των υπηρεσιών με έκπτωση, ενώ επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1767)
Tags:
Κυριακή, ψώνια, καταστήματα, ανοιχτά μαγαζιά, μαγαζιά, εκπτώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK