11:46 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1674)
0 14
Βρείτε μας

Δείτε το έντυπο που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να μεταβούν στην εργασία τους, εν μέσω του δεύτερου καθολικού lockdown.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως η χώρα μας μπαίνει σε δεύτερο lockdown από τις 06:00 το πρωί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου.

Μεταξύ των νέων μέτρων που θα εφαρμοστούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες είναι η επιστροφή των SMS για τις μετακινήσεις αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 – 05:00.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μετακινήσεις πολιτών επιτρέπονται μόνο για μετάβαση από και προς την εργασία και μετάβαση για περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Στην ιστοσελίδα forma.gov.gr του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι διαθέσιμες οι αναλυτικές οδηγίες για τις μετακινήσεις των εργαζομένων, όπως επίσης και τα απαραίτητα έντυπα.

Για βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Έντυπο μετακίνησης εργαζόμενου
Έντυπο μετακίνησης εργαζόμενου

Το έγγραφο συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Μάλιστα, η βεβαίωση περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του.

Θέμα:
Lockdown (1674)
Tags:
έντυπα, εργατικό δυναμικό, αναστολή εργασίας, εργασίες, εργασία, lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, μετακινήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK