10:11 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (414)
0 0 0
Βρείτε μας

Την αναστολή της λειτουργίας των βιβλιοπωλείων για τις τρεις εβδομάδες του νέου lockdown που ξεκινά από αύριο, Σάββατο, αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

«Λουκέτο» και στα βιβλιοπωλεία μπαίνει από αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, που τίθεται σε ισχύ το δεύτερο lockdown για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Το απόγευμα της Πέμπτης, στην έκτακτη ενημέρωση, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Πάνος Σταμπουλίδης ανακοίνωσε αναλυτικά τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσει η αγορά για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Μεταξύ άλλων, αναστολή λειτουργίας επιβάλλεται στα βιβλιοπωλεία αλλά και στις βιβλιοθήκες.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης το λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα θα γίνεται μόνο με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου και παράδοση κατ΄ οίκον (e-shop κτλ.).

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Σύμπραξη των Εκδοτών απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση, να παραμείνουν ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία στη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Ιταλία και το Βέλγιο.

«Tο βιβλίο υπήρξε ο κύριος συμπαραστάτης της ελληνικής κοινωνίας και η γοητεία της ανάγνωσης μετρίασε τις σκληρές και άχαρες ώρες όλων μας στη διάρκεια του διμήνου Μαρτίου-Μαΐου, όταν "Μείναμε Σπίτι" και αποτρέψαμε την εξάπλωση του κορονοϊού» υπογραμμίζουν οι εκδότες.

 

Θέμα:
Lockdown (414)
Tags:
λουκέτο, αναστολή, lockdown, βιβλιοπωλείο, βιβλιοθήκη, βιβλία, βιβλίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK