21:39 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (373)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε σήμερα συγκεκριμένα μέτρα για όσους θα καταταγούν για στρατιωτική θητεία με την 2020 Δ' ΕΣΣΟ για τον στρατό ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και την 2020 ΣΤ' ΕΣΣΟ για την Πολεμική Αεροπορία.

Στο πλαίσιο των επιπρόσθετων μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων.

Συγκεκριμένα, όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε σημείο υποδοχής οπλιτών θα υποβληθούν σε rapid test. Στο ενδεχόμενο που διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι να επέλθει πλήρης ανάρρωση.

Παράλληλα όσοι διαπιστωθούν ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό πριν καταταγούν, θα απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση ώστε να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης μέχρι την ανάρρωσή τους.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των νεοσυλλέκτων προς τα στρατόπεδα κατάταξης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σημείωμα κατάταξης αποτελεί αποδεικτικό για την αναγκαιότητα μετακίνησης τόσο των ίδιων όσο και των γονέων τους αν θελήσουν να τους συνοδεύσουν. Στο μεταξύ, από τα σημεία υποδοχής των οπλιτών θα δίνεται στους γονείς βεβαίωση κατάταξης ως δικαιολογητικό επιστροφής στη μόνιμη κατοικία τους.

Σημειώνεται ότι η χορήγηση άδειας εξόδου προς το παρόν αναβάλλεται και θα επανεξεταστεί όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Άδεια προβλέπεται μονάχα στους μόνιμα διαμένοντες εντός των ορίων της φρουράς υπηρεσίας.

Θέμα:
Lockdown (373)
Tags:
τεστ, COVID-19, κατάταξη, φαντάρος, στρατιώτες, κορονοϊός, Υπουργείο Άμυνας, ΓΕΕΘΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK