00:31 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (415)
0 10
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις τις βραδινές ώρες.

Μετά το αλαλούμ σχετικά με τις μετακινήσεις από τις 21:00 έως και τις 05:00 δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για το πώς μπορούν να κινούνται οι πολίτες αυτές τις ώρες. 

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Παρασκευής, οι μετακινήσεις το βράδυ θα γίνονται κανονικά –όπως και τις υπόλοιπες ώρες– με SMS στο 13033, την υπεύθυνη δήλωση ή με σχετική βεβαίωση εργασίας.

«Δεν δικαιολογείται, ειδικά τις βραδινές ώρες, οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση, εκτός για λόγους εργασίας, έκτακτης ανάγκης υγείας, σωματικής άθλησης κοντά στην οικία και κίνηση με κατοικίδιο επίσης σε κοντινή απόσταση από την οικία» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι έλεγχοι, ειδικά αυτές τις ώρες, θα είναι σαρωτικοί ενώ τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί.

«Προκειμένου  να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο συναθροίσεων, συνιστούμε στους πολίτες να μετακινούνται μόνο εάν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο» τόνισε, ο ίδιος.

Τι SMS πρέπει να στείλετε στο 13033

  • Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θέμα:
Lockdown (415)
Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, κρούσματα, κρούσμα, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK