01:02 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (415)
0 01
Βρείτε μας

Την αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) προβλέπει απόφαση της υφυπουργού Εργασίας.

Διευκρινίσεις σχετικά με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, αλλά και οδηγίες για τη λειτουργία τόσο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) όσο και των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), έδωσε η αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της υφυπουργού Εργασίας, αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΔΑΠ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Τα ΚΔΑΠ-μεΑ εξακολουθούν να λειτουργούν με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους και, αν είναι δυνατόν, με διαχωρισμό παιδιά-ενήλικες, όπου υφίστανται. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια) ή χωροταξικός και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τη σχετική εγκύκλιο.

Τα ΚΔΗΦ συνεχίζουν να λειτουργούν, τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τη σχετική εγκύκλιο, υπό την προϋπόθεση διενέργειας τεστ κορονοϊού (rapid ή PCR) μία φορά την εβδομάδα στους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους, στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού.

 

Θέμα:
Lockdown (415)
Tags:
Υπουργείο Εργασίας, καραντίνα, παιδιά, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK