03:19 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις αναμένονται από την κυβέρνηση αναφορικά με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, αλλά κυρίως επί του επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής.

Θολό παραμένει, ακόμη, το τοπίο όσον αφορά στο επίδομα των 400 ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων, ενώ αναμένεται να διευκρινιστούν και οι λεπτομέρειες για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τελεί ή τελούσε για κάποιο διάστημα υπό αναστολή.

Τι ισχύει για το Δώρο Χριστουγέννων

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μετέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός OΡΕΝ, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το Δώρο Χριστουγέννων από τους εργοδότες τους, που στη συνέχεια θα πληρωθούν από το κράτος.

Το Δώρο Χριστουγέννων, να σημειωθεί, αφορά την περίοδο μεταξύ 1ης Μαΐου και 31ης Δεκεμβρίου, περίοδο κατά την οποία πολλοί εργαζόμενοι τελούσαν ή θα συνεχίσουν να τελούν σε καθεστώς αναστολής. 

Ο εργοδότης θα καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στην περίοδο που ο εργαζόμενος εκτελούσε τα καθήκοντά του, ενώ για την περίοδο της αναστολής θα πληρωθεί από το κράτος. 

Για την περίοδο της αναστολής, όμως, το ποσό θα υπολογιστεί επί της ενίσχυσης των 534 ευρώ κι όχι των 800 που ισχύει σήμερα, ούτε επί του ονομαστικού μισθού του εργαζομένου.

Οι προβλέψεις για το επίδομα ανέργων

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ που θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το επίδομα θα αφορά όλους όσοι μπήκαν στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων τον Μάρτιο, άρα είναι άνεργοι από τον Μάρτιο του 2019.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, δεν εντάσσονταν στην κατηγορία όσοι ήταν στην κατηγορία πριν από τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Υπολογίζεται πως οι δικαιούχοι είναι 130.000, αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα πληρωθούν τα 400 ευρώ.

Tags:
αναστολή, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα 800 ευρώ, επίδομα, Δώρο Χριστουγέννων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK