11:30 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (379)
0 11
Βρείτε μας

Περιορισμοί τίθενται στην πώληση ορισμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ από σήμερα, 11 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του δεύτερου ολικού lockdown. Σε κάθε περίπτωση, η κα Καλαποθαράκου από την ΕΚΠΟΙΖΩ δήλωσε βέβαιη, μιλώντας στο Sputnik, ότι μετά την άρση του lockdown τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν ό,τι απαγορεύεται τώρα.

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών (ΕΚΠΟΙΖΩ), Παναγιώτα Καλαποθαράκου, ξεκαθάρισε ότι μετά την άρση του lockdown τα σούπερ μάρκετ θα έχουν δικαίωμα πώλησης όσων προϊόντων απαγορεύονται από σήμερα. Σημειώνεται ότι σειρά προϊόντων σταματούν να διατίθενται προς πώληση στα σούπερ μάρκετ και καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, το οποίο είναι ήδη σε ισχύ και αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Καλαποθαράκου σημείωσε ότι αν δεν επιστρέψουν αυτά τα προϊόντα στα ράφια μετά την άρση του lockdown, τότε θα πρόκειται για περίπτωση αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Θα είναι περιορισμός του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, αν αυτό δεν συμβεί. Θα είναι αθέμιτος ανταγωνισμός από την άλλη αν δεν επιστρέψουν τα σούπερ μάρκετ στην πρωθύστερη κατάσταση» διατείνεται μιλώντας στο Sputnik η κα Καλαποθαράκου.

Ποια προϊόντα δεν πωλούνται από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Τα προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων είναι τα εξής:

 • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41.
 • Τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42.
 • Εξοπλισμός ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43.
 • Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.51.
 • Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδων και τοίχων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53.

Επιπλέον:

 • Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές σε εξειδικευμένα καταστήματα/ ΚΑΔ 47.54.
 • Έπιπλα, φωτιστικά κι άλλα είδη οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37)/ΚΑΔ 47.59.
 • Βιβλία σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61.

Eν κατακλείδι:

 • Παιχνίδια κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.65.
 • Ενδύματα σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43)/ΚΑΔ 47.71.
 • Υποδήματα και δερμάτινα είδη σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.72.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση γνωστοποιείται επίσης και η πρόβλεψη για λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 9:00 έως τις 17:00. 

Θέμα:
Lockdown (379)
Tags:
ΕΚΠΟΙΖΩ, προϊόντα, απαγόρευση κυκλοφορίας, κορονοϊός, lockdown, Σούπερ μάρκετ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK