14:29 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί και δίνει οδηγίες στους Έλληνες πολίτες, σε περίπτωση που λάβουν το συγκεκριμένο e-mail.

Περιπτώσεις απόπειρας υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μέσω emails με τη χρήση τεχνικών «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing) καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μέσω email, που αποστέλλονται μαζικά προς τους πολίτες, δήθεν από εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυδρομείου, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα με πρόφαση την πληρωμή εξόδων μεταφοράς και φύλαξης προϊόντων.

Τα email εμπεριέχουν συνδέσμους (links), που οδηγούν σε ιστοσελίδες στις οποίες πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία εισόδου σε online λογαριασμούς (email, social media, web banking) αλλά και καρτών πληρωμών, τονίζει η ΔΗΕ.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποποιεί για απόπειρες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων (phishing)
© Φωτογραφία : astynomia.gr
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποποιεί για απόπειρες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων (phishing)
Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης του email συμπληρώσει τα στοιχεία που του ζητούνται, οι δράστες τα αξιοποιούν είτε για να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς, είτε για να προβούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς εξουσιοδότηση.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι τα emails αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Τέλος, οι χρήστες του Διαδικτύου που τα λαμβάνουν καλούνται: να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους, να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών, καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Tags:
συναγερμός, προσωπικά δεδομένα, ίντερνετ, Ελληνική Αστυνομία, email, mail, ηλεκτρονική απάτη, εξαπάτηση, απάτη, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK