21:51 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (408)
0 01
Βρείτε μας

Παρατείνεται η διάρκεια ισχύος των δελτίων τεχνικού ελέγχου και των καρτών ελέγχου καυσαερίων, με εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά 45 ημέρες παρατείνεται η διάρκεια ισχύος για τα δελτία τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ και τις κάρτες ελέγχου καυσαερίων, με εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς λόγω του lockdown ο τεχνικός έλεγχος επιτρέπεται μόνο σε φορτηγά και λεωφορεία και κατόπιν ραντεβού.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε συνέχεια της απόφασης για τα έκτακτα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, για το διάστημα από 7 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου 2020 επιτρέπεται μόνο ο τεχνικός έλεγχος φορτηγών και λεωφορείων με Μέγιστη Αποδεκτή Μάζα Φορτωμένου Οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 3,5 τόνους σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ της χώρας, που διαθέτουν εγκεκριμένη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων και υπό την προϋπόθεση μεγίστου αριθμού εννέα ατόμων σε αναμονή και προσέλευσης κατόπιν ραντεβού.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων, δηλαδή με ΜΑΜΦΟ κάτω από 3,5 τ. παρατείνεται κατά 45 μέρες η ημερομηνία διενέργειας του περιοδικού τεχνικού ελέγχου.

Επίσης, παρατείνεται κατά 45 μέρες η διάρκεια ισχύος των καρτών ελέγχου καυσαερίων, εφόσον η ημερομηνία επόμενου ελέγχου για την έκδοσή τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Η ταξινόμηση μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων με προηγούμενη ταξινόμηση σε κράτη-μέλη της ΕΕ γίνεται με την προσκόμιση Πιστοποιητικού Τεχνικού Ελέγχου της χώρας προέλευσης, χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το ΔΤΕ προσκομίζεται στην αρμόδια για την ταξινόμηση υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εντός 45 ημερών από την ημερομηνία ταξινόμησης.

Τα μεταχειρισμένα επιβατηγά οχήματα με προηγούμενη ταξινόμηση σε κράτη-μέλη της ΕΕ, που προορίζονται για την αντικατάσταση επιβατηγών δημοσίας χρήσης (ΕΔΧ) (ταξί), ταξινομούνται με επιθεώρηση από την αρμόδια για την ταξινόμηση του οχήματος Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Το ΔΤΕ προσκομίζεται στην αρμόδια υπηρεσία μέσα σε 45 μέρες από την ημερομηνία ταξινόμησης.

Με άλλη εγκύκλιο του υφυπουργού Μεταφορών, παρατείνεται για δύο μήνες η ισχύς των αδειών οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων και επιβατών, των οποίων θα έληγε το χρονικό διάστημα από 7 έως και 30 Νοεμβρίου 2020.

Θέμα:
Lockdown (408)
Tags:
λεωφορεία, φορτηγό, οχήματα, ΚΤΕΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK