14:34 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (382)
0 02
Βρείτε μας

Σε καραντίνα θα παραμείνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου όλη η Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ από την Παρασκευή τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00.

Το Υπουργείο Μεταφορών το περασμένο Σάββατο έδωσε στη δημοσιότητα την ΚΥΑ, η οποία προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελούνται οι μετακινήσεις των πολιτών εν μέσω του lockdown.

Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε αναλυτική λίστα για το ισχύει σχετικά με τις μετακινήσεις με ΙΧ, λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ταξί, οχήματα τύπου ΒΑΝ αλλά και για τη μεταφορά μαθητών και άλλα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.

Oι εξαιρέσεις

Η υπέρβαση του ορίου επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα και όταν η κατ’ οίκον παραμονή τους υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη, ή σε περίπτωση που ένα άτομο χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επίσης, επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Μάλιστα, για μαθητές σε μη αστικές περιοχές, που χρησιμοποιούν ταξί για τη μετάβασή τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου.

Η ίδια δυνατότητα παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, στα ΙΧ η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική εάν επιβαίνει σε αυτό μόνο ο οδηγός, εάν οι επιβαίνοντες είναι σύζυγοι ή συμβιούντες, καθώς και εάν είναι συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Θέμα:
Lockdown (382)
Tags:
επιβάτης, επιβάτες, lockdown, ταξί, αυτοκίνητα, αυτοκίνητο, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκες, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK