04:55 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (481)
0 02
Βρείτε μας

Oι υπηρεσίες παράδοσης κατ 'οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21:00 - 05:00 θα λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με την ΓΓΠΠ.

Από την Παρασκεύη 13 Νοεμβρίου, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια στιγμή, η Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία (ΓΓΠΠ), εξέδωσε ανακοίνωση, όπου διευκρινίζει τι ισχύει με τη λειτουργία των υπηρεσιών των take away και των delivery για τα καταστήματα.

Όπως αναφέρεται, με τα νέα μέτρα, το take away συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Παράλληλα, ούτε στα delivery υπάρχει περιορισμός, δηλαδή τα εν λόγω μαγαζιά μπορούν να λειτουργούν κανονικά, ανάλογα με το ωράριό τους.

Υπενθυμίζεται επίσης πως ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε τους τρεις λόγοι για τους οποίους οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν τις ώρες απαγόρευσης.

Αυτοί είναι:

  • λόγοι εργασίας,
  • λόγοι υγείας,
  • μικρή βόλτα των κατοικίδιων σε κοντινή απόσταση από την οικία.

Τέλος, η ατομική άσκηση θα πρέπει γίνεται σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση να πραγματοποιείται κοντά στις οικίες των ενδιαφερόμενων.

Θέμα:
Lockdown (481)
Tags:
καταστήματα, φαγητό, lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, ντελιβεράς, ντελίβερι, take away
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK