01:33 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (415)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κωδικοί για SMS στο 13033 είναι συνολικά έξι και εξυπηρετούν ένα φάσμα μετακινήσεων. Τι πρέπει να στείλουμε για μετάβαση σε συνεργείο, τράπεζα, δημόσια υπηρεσία κ.λπ.

Οι μετακινήσεις έως και την 30η Νοεμβρίου πρέπει να συνοδεύονται από το απαραίτητο μήνυμα στο SMS για τη φύση της μετακίνησης.

Η επίσκεψη στον γιατρό, την τράπεζα, σε κάποια δημόσια υπηρεσία, σε συνεργείο κ.λπ. πρέπει να ακολουθείται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Για να μεταβεί κάποιος στο συνεργείο θα πρέπει να στείλει μήνυμα στον κωδικό 2, μετάβαση δηλαδή σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Υπενθίζεται πως οι κωδικοί είναι συνολικά 6 και είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για να είναι έγκυρο το μήνυμα πρέπει να έχει την εξής μορφή:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

 

Θέμα:
Lockdown (415)
Tags:
τράπεζα, συνεργείο, 13033, SMS, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK