14:07 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (361)
0 01
Βρείτε μας

Τι ισχύει για τη λειτουργία και το ωράριο λειτουργίας των περιπτέρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Μεταξύ των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων του τριτογενούς τομέα των οποίων η λειτουργία είχε ανακοινωθεί στις αρχές Νοεμβρίου, μετά το διάγγελμα της 4ης Νοεμβρίου από τον πρωθυπουργό, ήταν και τα περίπτερα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Ανάπτυξης,  τα περίπτερα λειτουργούν σε 24ωρη βάση από τις 6 το πρωί της 6ης Νοεμβρίου, οπότε και τέθηκε σε ισχύ το πανεθνικό lockdown για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Η 24ωρη λειτουργία των περιπτέρων επιβεβαιώθηκε και από τη νεότερη ΚΥΑ που προσφέρει διευκρινίσεις σχετικά με το ντελίβερι σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ μετά και την έναρξη ισχύος των νέων μέτρων.

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τις νέες ανακοινώσεις, από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων:

  • Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, minimarket, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.
  • Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (supermarket) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
  • Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).
Θέμα:
Lockdown (361)
Tags:
ωράριο, COVID-19, lockdown, περίπτερα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK