11:53 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (379)
0 01
Βρείτε μας

Οι διευκρινίσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης ενόψει της εφαρμογής των επιπλέον μέτρων lockdown, από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων.

Τα φαρμακεία ήταν μεταξύ των επιχειρήσεων που παραμένουν ανοιχτά εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ανήκαν στην κατηγορία του τριτογενούς τομέα που θα εξακολουθούσε να λειτουργεί.

Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου ενόψει της αυστηρότερης φάσης lockdown που μπαίνει σε εφαρμογή από απόψε το βράδυ, τα φαρμακεία (μαζί με τα καταστήματα τροφίμων, π.χ., σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων) θα λειτουργούν έως τις 20:30.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα μέτρα που ισχύουν στα φαρμακεία είναι τα ίδια με εκείνα στα καταστήματα τροφίμων:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 20:30.

Οι διευκρινίσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης

Εν τω μεταξύ, στις νέες ανακοινώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης εν όψει της εφαρμογής των επιπλέον μέτρων lockdown, από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων προβλέπεται:

  • Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.
  • Για τις υπεραγορές τροφίμων (supermarket) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
  • Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.
  • Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).
Θέμα:
Lockdown (379)
Tags:
Υπουργείο Ανάπτυξης, Μέτρα, lockdown, φαρμακείο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK