02:45 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (454)
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτοί είναι οι έξι κωδικοί για το SMS στο 13033 για τις κατ'εξαίρεση μετακινήσεις λόγω lockdown.

Αυστηρότεροι είναι από τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών, λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα, για τη μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι πολίτες θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί της επομένης, μόνο για λόγους εργασίας, για λόγους υγείας και για συνοδεία κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Οι πολίτες που μετακινούνται μετά την έναρξη του απαγορευτικού για λόγους εργασίας θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση εργοδότη (https://forma.gov.gr/docs/vevaiosi-kikloforias.pdf).

Για τις μετακινήσεις για λόγους υγείας και για συνοδεία κατοικίδιων ζώων, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν δωρεάν μήνυμα SMS από τα κινητά τους τηλέφωνα στον αριθμό 13033 στους αντίστοιχους κωδικούς (μετακίνηση 2 και μετακίνηση 6).

Οι έξι κωδικοί μετακίνησης

Υπενθυμίζεται ότι οι κωδικοί για μεμονωμένες μετακινήσεις είναι έξι.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Η απάντηση θα είναι άμεση και θα έχει ως εξής:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Επίσης, υπάρχει η επιλογή συμπλήρωσης εντύπου ή χειρόγραφης βεβαίωσης (https://forma.gov.gr/).

Θέμα:
Lockdown (454)
Tags:
13033, COVID-19, πανδημία, μετακινήσεις, κορονοϊός, lockdown, SMS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK