02:24 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Τέλη κυκλοφορίας (16)
0 0 0
Βρείτε μας

Η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας 2021 μπορεί να γίνει με τρία απλά βήματα μέσω του Taxisnet, ενώ η πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω web banking.

Με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα taxis είτε με τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος θα μπορούν να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 οι ενδιαφερόμενοι.

Το ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και έναν QR Code και σκανάροντας τον κωδικό οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Συνίσταται η αποφυγή των υποκαταστημάτων των τραπεζών και των ΕΛΤΑ για την πληρωμή τους, ωστόσο, οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Δεδομένου πως φέτος δεν αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού, οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας, βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ή των κυβικών του κινητήρα και του έτους ταξινόμησης.

Οι οδηγοί θα μπορούν να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια είτε κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα taxis είτε με τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Η προθεσμία πληρωμής εκπνέει κανονικά στο τέλος του χρόνου, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης - αν και οι σχετικές αποφάσεις δεν αναμένονται άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

Με κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα- τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.

Χωρίς κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Θέμα:
Τέλη κυκλοφορίας (16)
Tags:
ΑΑΔΕ, taxisnet, τέλη κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK