00:12 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (415)
0 11
Βρείτε μας

Ποια είναι η διαδικασία για την είσοδο στην πλατφόρμα της Webex, της εταιρίας Ciscο στην τηλεκπαίδευση. Τι θα πρέπει να κάνετε.

Η τηλεκπαίδευση μέσω Webex έκανε πρεμιέρα σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, και για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ενώ εμφανίστηκαν προβλήματα στην πλατφόρμα.

Ήδη από τις 8 Νοεμβρίου, μέσω τηλεκπαίδευσης λειτουργούν τα γυμνάσια και τα λύκεια σε όλη τη χώρα, ενώ διανύουμε την τρίτη εβδομάδα του lockdown.

Όπως εξήγησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η εκπαιδευτική τηλεόραση και η σύγχρονη τηλεκπαίδευση για δημοτικά και νηπιαγωγεία είναι υποχρεωτική και κάθε διδακτική ώρα θα είναι διάρκειας 30 λεπτών.

Πλέον, όμως, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά, και 14:00 έως 16:20 για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών, δεκάλεπτων διαλειμμάτων.

Τα μαθήματα θα γίνονται απόγευμα για δύο λόγους: να διευκολυνθούν οι οικογένειες με γονείς που εργάζονται από το σπίτι και να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων.

Αναλυτικά η διαδικασία για την πλοήγηση στην πλατφόρμα

  • Βήμα 1: Ανοίγω ένα πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο, της επιλογής μου, και επισκέπτομαι τον ιστότοπο https://webex.sch.gr για να μεταφερθώ στην σελίδα με τίτλο «Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς».

Στην συνέχεια, κάνω κλικ στο «Σύνδεση στο webex μέσω λογαριασμού ΠΣΔ» ή αν έχω ενεργοποιήσει την πρόσβαση στον λογαριασμό που έχω στο ΠΣΔ μπορώ να πατήσω «Σύνδεση».

  • Βήμα 2: Μεταφέρομαι στην σελίδα κεντρικής πιστοποίησης χρηστών (SSO) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (@sch.gr).

Εδώ βάζω το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχω στο ΠΣΔ και επιλέγω «Σύνδεση» όμως προσοχή: πρέπει να βάλουμε το όνομα χρήστη και όχι τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας.

  • Βήμα 3: Επιλέγω «Σύνδεση» (Sign In) για να συνδεθώ με τον προσωπικό μου λογαριασμό στην καρτέλα διαχείρισης – ρυθμίσεων της αίθουσάς μου.
  • Βήμα 4: 1. Εισάγω την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου email που έχω στο ΠΣΔ και πατάω επόμενο.
  • Βήμα 5: Έναρξη αίθουσας για τηλεδιάσκεψη / σύγχρονη τηλεκπαίδευση Από την προσωπική μου καρτέλα (την ώρα της τηλεκπαίδευσης) πατάω το Start a Meeting (Έναρξη τηλεδιάσκεψης) με επιλογή Use desktop app (εγκατεστημένη εφαρμογή στον υπολογιστή μου) ή εναλλακτικά από το παράθυρο της επιτραπέζιας εφαρμογής.

Βήμα 5-1: Έναρξη τηλεδιάσκεψης από την εγκατεστημένη επιτραπέζια εφαρμογή στον υπολογιστή μου εκκινώ στον υπολογιστή μου την εγκαταστημένη εφαρμογή Webex: Πατάω το κουμπί «Έναρξη Τηλεδιάσκεψης» και το κουμπί αντιγραφής της ψηφιακής μου αίθουσας, π.χ., για αποστολή στους μαθητές μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου email.

  • Βήμα 6: Εμφανίζεται προεπισκόπηση του βίντεο και δυνατότητα ρύθμισης του ήχου, για έλεγχο - επιβεβαίωση ότι το βίντεο και ο ήχος δουλεύουν σωστά: 1. Επιλέγω Ήχος: Χρήση ήχου του υπολογιστή, 2. Ελέγχω ηχεία και μικρόφωνο 3. Κάνω κλικ στο «Έναρξη Τηλεδιάσκεψης».
  • Βήμα 7: Εισέρχομαι στην αίθουσα Τηλεδιάσκεψης και για να ανοίξω το παράθυρο πρέπει να κάνω κλικ στο κουμπί: Ο μαθητής ….. Περιμένει στην αίθουσα αναμονής, αποδοχή και συμμετοχή.

Τι είναι η τηλεκπαίδευση

Η τηλεκπαίδευση ή αλλιώς εξ αποστάσεως διδασκαλία είχε χρησιμοποιηθεί κατά το lockdown της προηγούμενης άνοιξης. Σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε εκδώσει τότε το Υπουργείο Παιδείας, η επίσημη, δωρεάν παρεχόμενη, πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ για την τηλεκπαίδευση είναι η εφαρμογή Webex.

«Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας - χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη» τόνιζε το υπουργείο.

 

Θέμα:
Lockdown (415)
Tags:
βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, μαθήτρια, μαθήματα, μαθητές, μαθητής, τηλεκπαίδευση, Cisco, Webex
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK