00:22 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έκτακτο επίδομα ύψους 700 ευρώ παρέχεται σε μαθητευόμενους ΙΕΚ και ΕΠΑΛ, σύμφωνα με ΚΥΑ. Τα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερομένους.

Παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 700 ευρώ παρέχεται σε μαθητευόμενους ΙΕΚ και ΕΠΑΛ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η ΚΥΑ, υπ’ αριθμόν Φ16/154871/ΓΓ4 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ορίζει την καταβολή του επιδόματος στους μαθητευόμενους των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας της πράξης «Μαθητεία ΕΠΑΛ, ΣΕΚ και ΙΕΚ» με MIS 5005892, οι οποίοι είχαν ενεργή σύμβαση μαθητείας κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πλην των 700 ευρώ το κράτος θα καλύπτει και τη βασική ασφάλειά τους για την περίοδο από την 11η Μαρτίου 2020, όταν είχε επιβληθεί απαγόρευση λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών κάθε τύπου και βαθμού σε κάθε γεωγραφική περιοχή, μέχρι και την επαναλειτουργία τους, δηλαδή την 18η Μαΐου 2020

Τα δικαιολογητικά για το επίδομα σπουδαστών σε μαθητευόμενους ΙΕΚ και ΕΠΑΛ

Στην ΚΥΑ ορίζονται και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  • Οι υπογεγραμμένες συμβάσεις μαθητείας των μαθητευόμενων της πράξης «Μαθητεία ΕΠΑΛ, ΣΕΚ και ΙΕΚ» με MIS 5005892, που φυλάσσονται στα Επαγγελματικά Λύκεια.
  • Τα στοιχεία των ενεργών συμβάσεων μαθητείας από το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στις 11.3.2020, σύμφωνα με την υπ' αρ. 16838/10.3.2020 κοινή υπουργική απόφαση (Β' 783).

Η διαδικασία καταβολής του επιδόματος 700 ευρώ μετά την αίτηση

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, η καταβολή του επιδόματος, μετά τις σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερόμενων, θα γίνει απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μαθητευόμενων. 

Tags:
Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Οικονομικών, ΕΠΑΛ, σπουδαστές, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK