03:58 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δικαιούχοι του επιδόματος Χριστουγέννων είναι όλοι όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Σε 256.525 νοικοκυριά που διαβιούν στα όρια της φτώχειας και δικαιούνται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα δοθεί το έκτακτο οικονομικό βοήθημα τα Χριστούγεννα.

Βάσει όσων ανακοίνωσαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Οικομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το επίδομα θα αρχίζει από 200 ευρώ, ενώ θα αυξάνεται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Συνολικά θα ωφεληθούν έτσι 482.335 μέλη νοικοκυριών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Κάτι που σημαίνει πως μαζί με την πληρωμή Δεκεμβρίου, θα δουν διπλάσιο ποσόν ΚΕΑ στους λογαριασμούς τους.

Τα ποσά του επιδόματος Χριστουγέννων

Όπως επισήμανε ο κ. Βρούτσης, το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως τα ποσά θα πιστωθούν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για παράδειγμα:

  1. Nοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη θα λάβει ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ.
  2. Νοικοκυριό με 3 ενήλικα μέλη θα λάβει ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ.
  3. Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος θα λάβει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. 
  4. Πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά θα λάβει βοήθημα 500 ευρώ. 
«Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, με έναν έκτακτο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος Χριστουγέννων

Δικαιούχοι του επιδόματος Χριστουγέννων είναι όλοι όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και ως τούτου θα δουν διπλάσιο ΚΕΑ στους λογαριασμούς τους.

Όπως σημείωσε, δε, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τα ποσά θα πιστωθούν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το δώρο Χριστουγέννων

Όσον αφορά στην καταβολή του φετινού Δώρου Χριστουγέννων, όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, η αναλογία του για την περίοδο κατά την οποία η σύμβαση του μισθωτού μπαίνει σε αναστολή θα δοθεί από το κράτος απευθείας στους εργαζόμενους και όχι μέσω των εργοδοτών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, το «δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ».

Κάτι που σημαίνει πως ο εργαζόμενος θα λάβει Δώρο Χριστουγέννων σε δύο δόσεις. Το ποσό του εργοδότη που θα αντιστοιχεί στο τμήμα του Δώρου που ο μισθωτός δούλεψε κανονικά θα καταβληθεί από τον εργοδότη, ενώ το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής θα πληρωθεί από το κράτος.

Tags:
Γιάννης Βρούτσης, Χριστούγεννα, Δώρο Χριστουγέννων, επίδομα Χριστουγέννων, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK