01:15 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Τέλη κυκλοφορίας (16)
0 01
Βρείτε μας

Με τρία απλά βήματα, μέσω του Taxisnet, μπορεί να γίνει η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας 2021.

Ανατροπές και στα τέλη κυκλοφορίας έχουν επιφέρει οι πρωτοφανείς συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Οι πολίτες μπορούν με τρία απλά βήματα να γίνει εκτυπώσουν μέσω Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2021, που έχουν αναρτηθεί από την ΑΑΔΕ. Μπορούν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν είτε τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα taxis, είτε το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Το φετινό ειδοποιητήριο περιλαμβάνει έναν QR code, τον οποίο σκανάροντας, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράψουν καν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Επιπλέον, η πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω web banking, η οποία από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Λόγω κορονοϊού, συνίσταται πάντως η αποφυγή των υποκαταστημάτων των τραπεζών και των ΕΛΤΑ για την πληρωμή τους, ωστόσο, όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, μπορούν να κάνουν χρήση του QR code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Από τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ, βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ή των κυβικών του κινητήρα και του έτους ταξινόμησης.

Η προθεσμία πληρωμής εκπνέει στο τέλος του χρόνου, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης, αν και οι σχετικές αποφάσεις δεν αναμένονται άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

Με κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα- τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.

Χωρίς κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Θέμα:
Τέλη κυκλοφορίας (16)
Tags:
κυκλοφορία οχημάτων, τέλη κυκλοφορίας, αυτοκίνητα, κωδικοί, κωδικός, taxisnet
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK