06:49 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2483)
0 31
Βρείτε μας

Προσαρμοσμένες στις συνθήκες του κορονοϊού οι φετινές διακοπές των Χριστουγέννων, τόσο για τους γονείς όσο και για τους μαθητές.

Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι γονείς περίμεναν τις ημερομηνίες στις οποίες τα σχολεία θα είναι κλειστά προκειμένου να κανονίσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων τους, φέτος, ελέω κορονοϊού, όλα είναι διαφορετικά.

Γιατί όχι μόνο δεν γνωρίζουν αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία που βρίσκονται κλειστά στο πλαίσιο του lockdown για την αποτροπή εξάπλωσης της COVID-19, αλλά –όπως όλα δείχνουν– θα πρέπει να ξεχάσουν και τις διακοπές εκτός του νομού διαμονής τους, μαζί με τα πάρτι και τα ρεβεγιόν.

Όπως και να έχει πάντως, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη οι μαθητές που κάνουν τηλεκπαίδευση μετρούν αντίστροφα.

Φέτος λοιπόν τα μαθήματα στα σχολεία (ή η τηλεκπαίδευση) θα ολοκληρωθούν στις 23 Δεκεμβρίου ενώ θα ανοίξουν ξανά, κορονοϊού επιτρέποντος, στις 8 Ιανουαρίου.

Από τι θα εξαρτηθεί το άνοιγμα των σχολείων

Όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν ανοίξουν τα σχολεία θα διεξαχθούν «έξυπνα στοχευμένα τεστ σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου», ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε κυκλοφορία του ιού σε αυτές τις ηλικίες που δεν θα επιτρέψει να το άνοιγμα των σχολείων.

«Θα μας δώσει μια πολύ χρήσιμη πληροφόρηση για το αν έχουμε ή δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα σχολεία» είχε τονίσει ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδειάς, Νίκη Κεραμέως υποστήριξε πως «οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Δεν παρέλειψε ωστόσο να καταστήσει σαφές πως ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους και την πορεία του αριθμού των κρουσμάτων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2483)
Tags:
κλειστά σχολεία, διακοπές, καραντίνα, lockdown, κορονοϊός, Χριστούγεννα, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK