13:17 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1164)
0 0 0
Βρείτε μας

Το έντυπο μετακίνησης των εργαζομένων πρέπει να ανανεωθεί από σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, καθώς η βεβαίωση κυκλοφορίας ίσχυε έως τις 30 Νοεμβρίου.

Έληξε τη Δευτέρα η βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ για τη μετακίνηση των εργαζομένων οι οποίοι είχαν βγάλει σχετικό έντυπο την πρώτη ημέρα του lockdown.

Στις βεβαιώσεις μετακίνησης που είχαν εκδοθεί μέσω Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, η ημερομηνία ισχύος τροποποιήθηκε αυτόματα και πλέον αναγράφεται η 7η Δεκεμβρίου 2020 αντί της 30ής Νοεμβρίου.

Έτσι, οι εργαζόμενοι πρέπει να εκτυπώσουν εκ νέου τις ήδη υποβληθείσες βεβαιώσεις ώστε να τις έχουν μαζί τους κατά τις μετακινήσεις τους

Σχετικά με τις βεβαιώσεις μετακίνησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με όσα αναφέρονταν στην προηγούμενη απόφαση που θέσπισε το γενικό απαγορευτικό από τις 7 Νοεμβρίου.

Τι ισχύει για τις βεβαιώσεις

Για όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, η βεβαίωση χορηγείται από τον εργοδότη τους μετά από αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατά την υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης από τον εργοδότη, διασταυρώνεται αυτόματα και πιστοποιείται από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» η εργασιακή σχέση του εργαζόμενου με τον αιτούντα εργοδότη και κατόπιν παρέχεται η βεβαίωση από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ». 

Η βεβαίωση πρέπει να χορηγηθεί μία ώρα πριν την ανάγκη μετακίνησης το αργότερο από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, βάσει του ωραρίου εργασίας του. Η βεβαίωση της παρούσας περίπτωσης μπορεί να ισχύει για χρονικό διάστημα έως 14 ημερών.

Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες η βεβαίωση συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τους ίδιους η αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» με τους κωδικούς TAXISNET.

Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο πριν από τη μετακίνησή τους και να επιδεικνύεται, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Εναλλακτικά η βεβαίωση μπορεί να ληφθεί από την ηλεκτρονική σελίδα forma. gov.gr και να συμπληρώνεται από τον πολίτη πάγια βεβαίωση κίνησης (τύπου Α). Η βεβαίωση παρέχεται είτε μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ή συμπληρώνοντας το έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου» το οποίο υπογράφεται από τον εργοδότη.

Θέμα:
Lockdown (1164)
Tags:
lockdown, εργαζόμενοι, μετακινήσεις, μετακίνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK