13:03 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πώς οι πολίτες θα κλείνουν μέσω του gov.gr ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός και οι πρωτοφανείς συνθήκες περιορισμού που έχει επιβάλει, ανάγκασε και τον τελευταίο Έλληνα που δεν το είχε κάνει, να «αγκαλιάσει» το διαδίκτυο, αλλά και την κυβέρνηση να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Και κάπως έτσι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βρέθηκε, με το gov.gr, στην «πρώτη γραμμή» των εξελίξεων και της «μάχης» κατά της πανδημίας που περιορίζει τις επαφές.

Με 670 ήδη διαθέσιμες υπηρεσίες προς τους πολίτες, το gov.gr αναμένεται μάλιστα να κυκλοφορήσει και σε εφαρμογή πριν από το τέλος της χρονιάς, προσφέροντας ακόμα ευκολότερη πρόσβαση μέσω smartphone.

Με το νέο αυτό app, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για «κατέβασμα» δωρεάν σε όλα τα stores, αλλά και στο gov.gr, αναμένεται να μειωθεί ο χρόνος ολοκλήρωσης των συναλλαγών που γίνονται μέσω του site.

Αρχικά, ο χρήστης θα μπορεί να κάνει από την εφαρμογή εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα είναι προσβάσιμες μέσω συνδέσμων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο, «η εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη και θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της τη θυρίδα του πολίτη, όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει μαζί του έναν ψηφιακό χαρτοφύλακα, με όλα τα έγγραφα που έχει εκδώσει ψηφιακά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βγήκε έως τώρα, θέλαμε να είναι κάτι παραπάνω από μια απλή αναπαραγωγή της εμπειρίας που έχει ο χρήστης από υπολογιστή. Ουσιαστικά, η εν λόγω εφαρμογή κωδικοποιεί τη δέσμευσή μας από τις πρώτες ημέρες αυτής της κυβέρνησης: Εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος μέσω του κινητού τηλεφώνου».

Ραντεβού για το εμβόλιο κορονοϊού μέσω gov.gr

Την ίδια ώρα και εν αναμονή της έγκρισης των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού, οι προετοιμασίες προκειμένου το gov.gr να εξυπηρετήσει τους πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, είναι πυρετώδεις.

Αναμένεται, έτσι, να αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού, διευκολύνοντας έτσι τόσο τον πολίτη όσο και το κράτος. Οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης, ώστε το ραντεβού να μπορεί να κλειστεί αυτόματα.

Στη συνέχεια, ο πολίτης θα λαμβάνει ένα ενημερωτικό sms και e-mail για τις λεπτομέρειες, με βάση τα στοιχεία που έχει δηλώσει κατά τη διαδικασία της εγγραφής.

Tags:
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, smartphone, COVID-19, lockdown, καραντίνα, κορονοϊός, Κυβέρνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK