10:29 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τα μέτρα του... μοντέλου Χριστουγέννων, θα ισχύουν και για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Τα φετινά Χριστούγεννα ήταν διαφορετικά ελέω της πανδημίας του κορονοϊού και το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πρέπει επίσης να προσαρμοστεί στα μέτρα κατά της διασποράς του φονικού ιού.

Έτσι, τόσο την 31η Δεκεμβρίου, όσο και την 1η Ιανουαρίου, ημέρες στις οποίες επιτρέπονται τα… τραπεζώματα έως και 9 ατόμων από μέχρι και δύο διαφορετικές οικογένειες, πριν παρευρεθείτε σε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να στείλετε sms στο 13033, με τον κωδικό «6».

Αξίζει να σημειωθεί ότι o κωδικός 6 αφορά, τη «Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου».

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι παραμένει σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί.

Οι κωδικοί μετακίνησης με SMS

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Το SMS που θα αποσταλεί στο 13033, για να είναι έγκυρο, πρέπει να έχει την κάτωθι μορφή:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Tags:
13033, SMS, καραντίνα, lockdown, πρωτοχρονιά, ρεβεγιόν, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK