06:18 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για ποιους λόγους μπορείτε να βγείτε από το σπίτι κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και τι sms να στείλετε.

Σε ισχύ βρίσκονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτών, τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, στο πλαίσιο της επιβολής του lockdown.

Βάσει αυτών απαγορεύονται οι μετακινήσεις το διάστημα 22:00 – 05:00 τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Τα SMS στο 13033 που ισχύουν τις ώρες απαγόρευσης

Παρ΄ όλα αυτά, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μπορούμε να μετακινηθούμε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για:

  • Λόγους υγείας (sms στο 13033 με κωδικό 1: Mετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  • Συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms στο 13033 με κωδικό 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία περίπτωση την απόσταση 1,5 μέτρου).
  • Λόγους εργασίας, με βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης.

Τα έγγραφα για τις νυχτερινές μετακινήσεις

Όσον αφορά στη μετάβαση στον χώρο εργασίας, οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητο να έχουν το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, δηλαδή τη βεβαίωση τύπου Α.

Για βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Εκτός από λόγους εργασίας (βεβαίωση τύπου Α), για περιπτώσεις που σχετίζονται με μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), που αφορούν δηλαδή σε λόγους  υγείας ή σωματικής άσκησης ή βόλτας κατοικίδιου, υπάρχουν τρεις επιλογές:

  • SMS,
  • εκτυπωμένο συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης,
  • χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί, η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες: Όνομα/Επίθετο, Διεύθυνση Κατοικίας, λόγο μετακίνησης, διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή.

Tags:
13033, SMS, πρωτοχρονιά, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση, Μέτρα, lockdown, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK