02:06 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1140)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ρεβεγιόν σε εποχή κορονοϊού συνδέεται με αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις. Τι κωδικό πρέπει να στείλουν οι πολίτες;

Ο κορονοϊός αλλάζει τις συνήθειες των Ελλήνων, που θα πρέπει να ξεχάσουν -για φέτος- τα εορταστικά ρεβεγιόν με πληθώρα καλεσμένων και τα ξέφρενα πάρτι για την έλευση του νέου έτους.

Τα φετινά ρεβεγιόν θα γίνουν με μέγιστο αριθμό 9 ατόμων, μέλη δύο οικογενειών, ενώ από τις 22:00 θα ισχύσει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όσοι επιθυμούν να παραστούν σε κάποιο εορταστικό τραπέζι θα πρέπει να μετακινηθούν πριν από τις 22:00 και να στείλουν SMS στο 13033 ή να έχουν την απαραίτητη βεβαίωση – έντυπη ή χειρόγραφη – κυκλοφορίας.

Ο κωδικός που θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες είναι ο 6, ενώ σημαντικό είναι να μην ξεχάσουν να στείλουν SMS και κατά την επιστροφή στο σπίτι τους.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι σαρωτικοί, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί πως δεν θα γίνουν άσκοπες μετακινήσεις και δεν θα διοργανωθούν μεγάλες συνάξεις.

Όλοι οι κωδικοί μετακίνησης με SMS

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις είναι οι εξής:

1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Το SMS που θα αποσταλεί στο 13033, για να είναι έγκυρο, πρέπει να έχει τη μορφή: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Θέμα:
Lockdown (1140)
Tags:
lockdown, μετακίνηση, πρωτοχρονιά, κορονοϊός, 13033, ρεβεγιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK