01:52 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παράταση στις δηλώσεις αναστολών του Δεκεμβρίου έδωσε το υπουργείο Εργασίας. Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία.

Παράταση μέχρι και την επόμενη Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, στις δηλώσεις αναστολών του Δεκεμβρίου, έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Η προθεσμία αφορά τόσο τις αρχικές δηλώσεις, αλλά και τις ορθές επαναλήψεις των εργοδοτών, οι επιχειρήσεις των οποίων πλήττονται ή είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει επίσης ότι, όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο, πως για τις επιχειρήσεις με ΚΑΔ, οι οποίες εντός Δεκεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι πληττόμενες και στη συνέχεια για το υπόλοιπο του μήνα είναι κλειστές με κρατική εντολή, υποβάλλεται ξεχωριστό έντυπο - δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία. 

Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να συμπληρώσουν στο ειδικό πεδίο του εντύπου, αν τα δηλωθέντα χρονικά διαστήματα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων αφορούν διάστημα κατά το οποίο το ΚΑΔ είναι κλειστό ή  πληττόμενο.

Σε αντίθεση ωστόσο με τον Νοέμβριο, οι πληρωμές της αποζημίωσης των 534 ευρώ θα γίνουν μαζί για τους εργαζόμενους τόσο των κλειστών, όσο και των πληττόμενων επιχειρήσεων τον Ιανουάριο.

Όπως ανέφερε μάλιστα, μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 Ιανουαρίου. 

Tags:
πληρωμή, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, επίδομα, αναστολή εργασίας, Επίδομα 534 ευρώ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK