21:45 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μέχρι τι ώρα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας λίγο πριν αποχαιρετήσουμε επιτέλους το 2020.

Ανεβασμένα είναι τα ρολά των σούπερ μάρκετ, αλλά και των καταστημάτων λιανεμπορίου, σήμερα Πέμπτη (31/12), παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Το 2020 ρίχνει αυλαία και οι πολλοί πολίτες έχουν «ξεχυθεί» στους δρόμους, προκειμένου να κάνουν τα τελευταία ψώνια τους ενόψει του διαφορετικού φέτος ρεβεγιόν.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ θα είναι σήμερα διαφοροποιημένο, από εκείνο λόγω των μέτρων κορονοϊού, καθώς θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Την ίδια ώρα τα καταστήματα του λιανεμπορίου, που λειτουργούν μέσω click away, θα βάλουν λουκέτο μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 21:00.

Προκειμένου, δε, να μεταβείτε σε κάποιο από αυτά θα πρέπει να στείλετε δωρεάν sms με τον κωδικό «2» στο 13033.

Κλειστά σούπερ μάρκετ και καταστήματα την Πρωτοχρονιά

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων με click away την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου.

Το ωράριο λειτουργίας που προτείνει ο ΕΣΑ είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Ανοιχτά μπορούν να είναι επίσης, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, όπως μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, αλλά και φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων. 

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ οι προϋποθέσεις λειτουργίας είναι οι εξής:

  • Δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21:00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.
  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια, καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 01:00.
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK