02:01 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1142)
0 01
Βρείτε μας

Η αυστηροποίηση του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ, αλλάζει και τους κανόνες για τους επιβάτες σε ταξί και Ι.Χ.

Επιστροφή σε παλαιότερο καθεστώς φέρνει η αυστηροποίηση του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ έως τις 11 Ιανουαρίου, όσον αφορά στους επιβάτες σε ταξί και Ι.Χ.

Πόσα άτομα επιτρέπεται να είναι στο αυτοκίνητο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ισχύει πλέον ό,τι και από τις 7 Νοεμβρίου 2020, όταν τέθηκε σε εφαρμογή το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19.

Έτσι, επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα, με την υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων να επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Ακόμα, στα Ι.Χ. η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική εάν επιβαίνει σε αυτό μόνο ο οδηγός, εάν οι επιβαίνοντες είναι σύζυγοι ή συμβιούντες, καθώς και εάν είναι συγγενείς α' και β' βαθμού.

Τι ισχύει για τα ταξί

Όσον αφορά στα ταξί, επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης, με την υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων να επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επισημαίνεται, τέλος, πως σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο μέσο μεταφοράς.

Θέμα:
Lockdown (1142)
Tags:
όχημα, αυτοκίνητο, ταξί, μάσκα προστασίας, επιβάτες, μάσκα, COVID-19, lockdown, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK