23:46 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1121)
0 10
Βρείτε μας

Με το έντυπο μετακίνησης αναμένεται να επιστρέψουν οι μαθητές στα δημοτικά που ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου. Ποιον κωδικό θα πρέπει να στέλνουν οι γονείς στο 13033.

Επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας ότι ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία.

Αντίθετα, τα γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης από τις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Ο κωδικός SMS στο 13033 για μετακίνηση γονιών

Όπως είχε και στην προηγούμενη φάση, κατά την οποία είχαν ανοίξει τα σχολεία, οι γονείς θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 για τη μεταφορά μαθητών στο σχολείο.

O κωδικός 4 είναι αυτός που επιλέγεται για τη μεταφορά μαθητών, καθώς ο εν λόγω κωδικός αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Το SMS στο 13033 πρέπει να γράφει τα εξής:

4 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Επίσης, απαιτείται συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή που θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.

Η βεβαίωση μετακίνησης μαθητή σε PDF και WORD

Η μεμονωμένη μετακίνηση μαθητή είναι επίσης εφικτή με τη συμπλήρωση της σχετικής βεβαίωσης κίνησης.

Η βεβαίωση μετακίνησης ανήλικου μαθητή (WORD)

Η βεβαίωση μετακίνησης ανήλικου μαθητή (PDF)

Σημειώνεται ότι οι σχετικές φόρμες και πληροφορίες υπάρχουν και στο forma.gov.gr.

Θέμα:
Lockdown (1121)
Tags:
lockdown, μετακίνηση, βεβαίωση, SMS, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, άνοιγμα σχολείων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK