12:50 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τα περιοριστικά μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοϊού, παραμένει σε ισχύ και το μέτρο της μετακίνησης με τη χρήση SMS στον αριθμό 13033.

Με την εφαρμογή του μέτρου της μετακίνησης μέσω αποστολής SMS στον ειδικό αριθμό 13033, τη χρήση του ειδικού εντύπου ή της χειρόγραφης βεβαίωσης όπου αναγράφονται τα προσωπικά στοιχεία του ατόμου και η αιτιολογία της μετακίνησής του, συνεχίζεται η καθημερινότητα των πολιτών, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία του κορονοϊού.

Οι μετακινήσεις σε ταχυδρομεία, καταστήματα κούριερ ή υποκατάστημα τράπεζας

Για τους πολίτες που θελήσουν να μεταβούν σε υποκατάστημα τράπεζας, σε υποκατάστημα ταχυδρομείου των ΕΛΤΑ ή σε ιδιωτικό κατάστημα ταχυδρομικών αποστολών (courier), ο κωδικός που πρέπει να στείλουν στον ειδικό αριθμό για τη συγκεκριμένη μετακίνηση είναι ο αριθμός 2.

Ο συγκεκριμένος αριθμός εμπίπτει στην κατηγορία της μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης και υπηρεσιών, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Οι έξι κωδικοί για το SMS μετακίνησης προς τον αριθμό 13033

Η μετακίνηση των πολιτών συνεχίζεται να πραγματοποιείται με τη χρήση SMS προς τον αριθμό 13033 και οι κωδικοί για το κάθε είδος μετακίνησης είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τις ώρες μεταξύ 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 τα ξημερώματα, εκτός από τις περιπτώσεις μετάβασης ή επιστροφής από εργασία, σωματικής άσκησης ή βόλτας κατοικιδίου σε κοντινή απόσταση από την οικία.

Tags:
μετακίνηση, τράπεζα, κούριερ, ΕΛΤΑ, SMS, 13033, COVID-19, μήνυμα, πανδημία, μέτρα προστασίας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK