01:53 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1140)
0 0 0
Βρείτε μας

Ερωτηματικά αναφορικά με το πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις του 2021, ελλείψει και επίσημων ανακοινώσεων.

Το γενικό lockdown αλλάζει τα δεδομένα και όσον αφορά στις χειμερινές εκπτώσεις, καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά με κυβερνητική εντολή.

Πότε ξεκινούν

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως το ζήτημα θα τεθεί σε συζήτηση με του υπουργείου με εκπροσώπους των εμπόρων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Σταύρος Καφούνης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σε δηλώσεις του στις 3 Ιανουαρίου να υπάρξει μετάθεση των εκπτώσεων.

«Μέσα στην εβδομάδα, οι ανακοινώσεις μας για το αν υπάρξει μετάθεση των εκπτώσεων. Κάνουμε μια έρευνα στα μέλη μας για να τους ακούσουμε και να δούμε τι θέλουν. Ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε μετάθεση των εκπτώσεων. Μέσα στην εβδομάδα θα ακούσετε τις ανακοινώσεις μας και θα ζητήσουμε πιθανόν ή μετάθεση ή όχι» είπε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

Σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ωστόσο, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η εκπτωτική περίοδος θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Τι ορίζει η νομοθεσία για τις εκπτώσεις

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα τον νόμο 4177/2013, οι τακτικές εκπτώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο πραγματοποιούνται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

Θέμα:
Lockdown (1140)
Tags:
Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, εκπτώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK