15:07 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Μία νέα μέθοδος αναμένεται να εγκαινιαστεί στη χώρα μας, καθώς υπήρξε συμφωνία για το click & collect. Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Η μέθοδος του click and collect έρχεται και στη χώρα μας, μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας της ελληνικής εταιρίας Mobile Technology με την αυστριακή KEBA AG.

Τι είναι η μέθοδος click and collect

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις παραγγελίες τους ηλεκτρονικά και να παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους από ειδικά διαμορφωμένες θυρίδες εντός ή εκτός των καταστημάτων.

Δεν θα υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί αλλά ούτε και ανθρώπινη μεσολάβηση, αναφέρει το ΑΠΕ.  

Οι ειδικές θυρίδες θα είναι εξαιρετικά ανθεκτικές, ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, βανδαλισμούς κτλ., και θα μπορούν να τοποθετηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Είναι ποικίλες οι συνθέσεις αλλά και οι διατάξεις στις οποίες διατίθενται, ενώ έχουν και την ευελιξία για περαιτέρω διαμορφώσεις αναλόγως των αναγκών.

Θα είναι συνδεδεμένες με το λογισμικό KePol, το οποίο παρέχει μία πλατφόρμα που ενσωματώνεται στο εκάστοτε κεντρικό σύστημα.

Επιτρέπεται, έτσι, ο συνεχής έλεγχος των θυρίδων σε πραγματικό χρόνο για να διασφαλιστεί με αυτόν τον τρόπο η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της χωρητικότητάς τους αλλά και η προστασία του περιεχομένου τους.

Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα για πληρωμές μέσω POS κατά την παραλαβή δεμάτων, καθώς και για έκδοση της εκάστοτε απόδειξης.

Ποιους αφορά

Όπως τονίζεται, η λύση αυτά αφορά τόσο εταιρείες ταχυμεταφορών όσο και επιχειρήσεις λιανικής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από εταιρείες που παραδίδουν έτοιμα γεύματα.

Η μέθοδος είχε δοκιμαστεί πιλοτικά στη Γερμανία το 2001 και έκτοτε έχει καθιερωθεί σε μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις ταχυμεταφορές, τις υπηρεσίες πλυντηρίου και αυτές της εκτύπωσης ετικετών.

Tags:
ταχυμεταφορές, εστίαση, Ελλάδα, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK