22:00 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1121)
0 01
Βρείτε μας

Χωρίς click away, με κλειστά κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία θα κυλήσει η εβδομάδα έως τις 18 Ιανουαρίου καθώς παρατάθηκε το lockdown.

Στον στενό κλοιό του lockdown παραμένει η χώρα για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 18 Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά και θα επιτραπεί το click away, ενώ κλειστά θα είναι και τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία που είχαν ανοίξει τις ημέρες των εορτών. 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οι ανακοινώσεις για το τι θα ισχύει θα γίνονται κάθε εβδομάδα, ενώ αν χρειαστεί αυστηροποίηση μέτρων σε κάποιες περιοχές, αυτό θα ανακοινώνεται και ενδιάμεσα.

Όλα τα μέτρα

Έτσι, από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 06:00 στις 18 Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:

  • Σχολεία: Λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και ειδικά σχολεία.

Θα ισχύσει διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης και χρήση περισσότερων εισόδων. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα, όπως η μάσκα, τα αντισηπτικά, οι καθαρισμοί και οι αποστάσεις. Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες θα ανοίξουν και στις περιοχές που ισχύουν ειδικά μέτρα, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή τους.

  • Καταστήματα: Παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας για τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής.
  • Χώροι λατρείας, εκκλησίες: Παραμένουν κλειστές για τους πιστούς και την επόμενη εβδομάδα. Στις κηδείες με τη συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως εννέα ατόμων.
  • Τηλεργασία: Παραμένει η υποχρέωση τηλεργασίας στο 50%.
  • Δικαστήρια: Διατηρούνται τα ειδικά μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα
  • Στις 17 Ιανουαρίου αρχίζουν η Super League 2 και η Volley League με ειδικά μέτρα και χωρίς κόσμο.
  • Αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό για επτά ημέρες. Επιπλέον απαιτείται και αρνητικό rapid test. Ειδικά για τους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται και σε rapid test στην Ελλάδα, πριν τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, ενώ θα κάνουν τεστ και κατά την αναχώρησή τους. Μετά το πέρας της καραντίνας θα πρέπει να κάνουν νέο PCR.
Θέμα:
Lockdown (1121)
Tags:
κέντρο αισθητικής, κομμωτήριο, click away, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK