09:41 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1180)
0 30
Βρείτε μας

Στις τάξεις τους επιστρέφουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι μαθητές δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων. Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για τα μαθήματα για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων, πάντα με μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας της COVID-19.

Ειδικότερα, θα επαναλειτουργήσουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και ειδικά σχολεία ενώ σε ισχύ θα τεθεί διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης και χρήση περισσότερων εισόδων.

Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας, ενώ παράλληλα διατηρούνται όλα τα μέτρα, όπως η μάσκα, τα αντισηπτικά, οι καθαρισμοί και οι αποστάσεις.

Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες θα ανοίξουν και στις περιοχές που ισχύουν ειδικά μέτρα, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή τους.

Τα παραπάνω για το πώς θα λειτουργήσουν δια ζώσης οι δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και θα εφαρμοστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Σε ό,τι αφορά τη βεβαίωση μετακίνησης που είναι απαραίτητη, ισχύει το έντυπο μετακίνησης από την προηγούμενη φορά και θα ισχύει για όλο το σχολικό έτος. 

Πέρα από τη βεβαίωση, απαραίτητη είναι και η αποστολή του κωδικού «4» με SMS στο 13033.

Τέλος, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα αναφερόμενη στο πότε θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημείωσε πως γίνονται συνεχείς συζητήσεις, εντούτοις ακόμη δεν υπάρχει εισήγηση, ενώ από την Παρασκευή λειτουργεί η τηλεκπαίδευση.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση, θα δούμε τι θα μας πει η επιτροπή και ανάλογα θα λάβουμε αποφάσεις» ανέφερε.
Θέμα:
Lockdown (1180)
Tags:
γονείς, τηλεκπαίδευση, μαθήματα, μαθητές, μαθητής, νηπιαγωγείο, άνοιγμα σχολείων, δημοτικό σχολείο, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK