20:50 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1058)
0 01
Βρείτε μας

Τα δημοτικά σχολεία πρόκειται να επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα (11/01), παρά την παράταση του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 έως τις 18 Ιανουαρίου, οπότε οι γονείς των μαθητών πρέπει να στέλνουν σχετικό δωρεάν SMS στο 13033 ή να κατέχουν τις ανάλογες βεβαιώσεις για την έγκυρη μετάβαση από και προς αυτά.

Μπορεί το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 να παρατάθηκε μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο τα δημοτικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα (11/01), επομένως οι γονείς των μαθητών πρέπει να στέλνουν σχετικό δωρεάν SMS στο 13033 ή να κατέχουν τις ανάλογες βεβαιώσεις για τη μετάβαση από και προς αυτά.

Ποιος κωδικός ισχύει για τα σχολεία

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (08/01), οι γονείς των μαθητών για τη μετάβαση από και προς το δημοτικό σχολείο πρέπει να στείλουν τον κωδικό 4 στο 13033, ο οποίος αφορά σε κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.

Ειδικότερα, το μήνυμα πρέπει να έχει την εξής μορφή ώστε να είναι έγκυρο:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Τα έντυπα μετακίνησης μαθητών από και προς το σχολείο

Διαφορετικά, οι γονείς των μαθητών μπορούν να βρουν τα έντυπα βεβαίωσης κυκλοφορίας ανήλικου/-ης μαθητή/-τριας, τόσο σε PDF όσο και σε DOCX, στον ιστότοπο forma.gov.gr και να τα συμπληρώσουν.

Αυτά είναι τα εξής:

Θέμα:
Lockdown (1058)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, lockdown, πανδημία, δημοτικό σχολείο, σχολείο, μαθητές, πολίτες, γονείς, μετακίνηση, SMS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK